vasárnap, október 06, 2024

Mr Tan – Mato: Ningyo

A Ningyo egy olyan helyen játszódik, melyről már sokan hallottak: Aokigaharában, amely név a fák tengerét jelenti, de sokkal többen ismerik úgy, mint az öngyilkosok erdejét… Bár az erdőt a japán folklór mindig is szellemjárta helynek vélte, kb. az 1960-as évektől lett kedvelt utolsó célpontja az öngyilkosoknak. A történet főszereplő-mesélője, Kai azonban nem ezért megy ide. Hanem hogy rájöjjön, mi vette rá a bátyját, hogy 28 éves korában, azon a helyen vessen véget az életének. És valami természetfelettivel találkozik...

Akárcsak a szerzőpáros előző mangája, ez is nagyon erős érzelmi és hangulati tartalmat hordoz.

Teljes cikkem róla ekulton.

George Orwell - Odyr: Állatfarm - Képregény

George Orwell klasszikus kisregénye, szatírája számos magyar kiadást megért már, s jelen kötet abban sem első, hogy illusztrált. Viszont amennyire én tudom, ez az első képregény változat belőle. Mely képregény ráadásul egészen speciális valami. Odyr festményei, rajzai sajátos hangulatot árasztanak, egyedi képi világuk ugyanolyan fontos része ennek a verziónak, mint az örök érvényű, ma is brutálisan ütős és helytálló történet.

Teljes cikkem róla ekulton.

Hubert - Zanzim: Férfibőrben

Egyszerű stílusú, de a képregény lehetőségeit remekül kihasználó kötet ez, melynek története a reneszánsz Itáliában játszódik, és bár befóliázták, nem a szexuális tartalom benne a veszélyes a rendszerre, hanem az, hogy megmutatja, milyen képmutató a társadalom, és milyen erőt képvisel, ha valaki képes gondolkodni és kiállni önmagáért.

Teljes cikkem róla ekulton.