nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

szombat, január 30, 2010

Joanne Harris: Aludj kislány

Eredetileg 1993-ban jelent meg ez a regény, Joanne Harris második műve. Az írónő csak 6 évvel későbbi harmadik könyvével, a Csokoládéval lett sztárrá, ami miatt sokáig be is skatulyázták őt, mint a gasztroregény nagyasszonyát. Pedig első kötete (The Evil Seed) vámpíros történet volt, míg az Aludj kislány viktoriánus kísértettörténet, vagy valami olyasmi.

A regényt 2004-ben némileg átszerkesztve adták ki újra angolul, a rajongók nyomásának engedve, de előszavában maga Joanne is elismeri, hogy vannak hibái a könyvnek. Ennek ellenére aki igazán szereti az írásait, az ezt is élvezni fogja, hiszen saját hangja, stílusa már ekkor megvolt, nem beszélve arról, hogy a regény számos eleme, témája, vonása felbukkan későbbi műveiben, rögtön a Csokoládéban is.
Teljes cikk az ekulturán.

Címkék: