nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

vasárnap, március 27, 2011

Joanne Harris: Kékszeműfiú

Joanne Harris új regénye rendkívül ellentmondásos egy mű. A nyakamat nem tenném rá, hogy így van, de az az érzésem, hogy a francia felmenőkkel is bíró brit írónő végképp ki akart törni a legnagyobb sikere, a Csokoládé óta ráerőltetett skatulyából, vagy szimplán csak megint valami újat akart kipróbálni, mindenesetre sikerült egy olyan pszichothrillert írnia, ami sötétebb és betegebb, s legfőképp bonyolultabb minden korábbi regényénél.
Teljes cikk az ekulton.

Címkék:

1 Comments:

Blogger Jud said...

Én, a nagy Harris-rajongó végigrágtam magam rajta. Több helyen kifejezetten untatott. És meggyőződésem, hogy nem szól semmiről. Mintha ő maga is belegabalyodott volna a szálakba.

Lehet, hogy tényleg megírta élete legjobb regényét (Urak és játékosok), és azt a bizonyos kettős csavart azóta sem tudja olyan ütősen hozni - mert azt látom, hogy itt kínkeservvel próbálta.

2011. 03. 28. 20:24  

Megjegyzés küldése

<< Home