nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

hétfő, március 12, 2012

Tibor Fischer: Megváltás Miamiban

Tibor Fischer magyar szülők gyermekeként született 1959-ben, Angliában, és első regénye, a Booker-díjra is jelölt A béka segge alatt az ’56-os eseményekkel foglalkozik a maga módján, de azóta, amennyire én tudom, nem írt magyar vonatkozású dolgokról. De miért is tenné: ha évente többször jár is hazánkban, alapvetően Angliában él.
Az új regény főszereplője Tyndale, a negyvenes, elvált, dél-londoni ex-világítótest-ügynök igazi lúzer, aki egy barátja helyett utazik Miamiba egy unalmas konferenciára, majd úgy dönt, ott marad, és a vallási bizniszben próbál szerencsét. Aki olvasott már Fischer könyvet, tudja, hogy emberünk szívesen ír őrült fazonokról és helyzetekről, és egyszerre képes nagyon kemény látleletet adni a jelenkori világról, s mindezt rém szórakoztató módon tenni. Most is ez történt.
Teljes cikk az ekulton.

Címkék: