nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

péntek, augusztus 17, 2012

Merida, a bátor

Egy újabb Disney/Pixar animációs film, némi csavarral: ez ugyanis nem egy mai poénokkal és szülőknek szánt kiszólásokkal teli darab, hanem egy régi vágású mese, aminek mégiscsak van mai üzenete. Merida skót hercegnő a klánok korában, és jobban érdekli az íjazás és a lovaglás, mint az etikett és a ruhák, és amikor visszautasítja minden kérőjét, alapos fejtörést okoz a szüleinek - pedig jön annál is rosszabb, pl. egy böhöm és brutális medve...
A Merida többek között azért jó, mert nem pont ugyanolya, mint a többi Disney mozi az utóbbi tíz évben, és azért is, mert olyan szép Skócia :) Teljes cikkem ekulton.

Címkék:

1 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Tizenpár napja néztük meg. Az egészen komoly Fel!, a szintén szívszorongató Toy Story 3. és az összetett Verdák 2. után a Merida egy könnyű kis mese a fiatalabb korosztálynak. De ez is tetszett. 8/10 egyelőre, aztán majd meglátjuk :)
j.

2012. 08. 23. 12:51  

Megjegyzés küldése

<< Home