nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

csütörtök, február 28, 2013

Patrick Ness - Siobhan Dowd: Szólít a szörny

Conor 13 éves angol fiú, akinek az édesanyja rákos. Éjszakánként visszatérő rémálom kínozza, melyben nem tudja tovább tartani valakinek a kezét, s az lezuhan… Ám egy alkalommal, álmából ébredve, éjfél után 7 perccel hangot hall kintről, valaki őt szólítja. A fiú ablaka egy régi templom sírkertjére néz, ahonnan eljön hozzá a megelevenedő, szörnnyé váló tiszafa. Mint mondja, azért jön, hogy segítsen Conoron: három történetet mesél el neki, de cserébe a fiúnak is el kell mondania a saját történetét – a rémálmát…
Gyönyörűen-félelmetesen illusztrált, fontos és jó könyv ez, olyan témákról, amikről a nyugati civilizációban valahogy nem illik beszélni, holott a szembenézés segítené a megértést és feldolgozást. Teljes cikkem az e-kultúrán.

Címkék: