nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

csütörtök, augusztus 27, 2009

Midnight, R.I.P.

Csak tegnap, a Hammerből tudtam meg, hogy július 8.-án meghalt Midnight, a Crimson Glory énekese. Mindössze 47 éves volt.
Kevés lemezt hallottam életemben többször, és kevés jelent nekem többet, mint a '89-es második albumuk, a Transcendence. Az első is jó volt, de ez tökéletes anyag. Jóval a dark/gothic metal bandák előtt vittek sötét romantikát a metal zenébe, és kevés más metal albumon tapasztalható olyan átható, egyszerre borzongató és gyönyörű, misztikus atmoszféra, mint ezen. A Queensryche/Fates Warning-féle progresszív metal és a Priest/Maiden-vonalas heavy metal rajongói is imádhatták volna, de igazi nagy áttörést sosem értek el. Ettől függetlenül ez az öntörvényű, démonokkal küzdő, különleges ember egyike volt a metal történet legjobb énekeseinek. Rest in Peace, Brother!
"In death I've found the answer, In death I live again, Fear not the reaper's blade, It does not mean the end, It never really ends" (Transcendence)

Ez itt a legnagyobb "slágerük":


Ez pedig alighanem a legjobb daluk, amit valaha írtak:

Címkék: ,

1 Comments:

Anonymous sean said...

Régi kedvenc zenekaraink tagja bizony abba a körba értek, ahol már időnként suhog a kasza...

2009. 09. 01. 15:51  

Megjegyzés küldése

<< Home