szombat, augusztus 01, 2009

Simpson, Dilbert, Rémmetró

Három képregényes cikk, ömlesztve:

A Simpson család képregény sorozat második kötete is megjelent immáron, hogy szomorítsa az anyákat, pukkassza a nyárspolgárokat, és így tovább. Vicces, mókás, ahogy azt már megszokhattuk. Teljes cikk ehunvane az ekulton.

A munka öröme című, keményfedeles kötetnek Scott Adams ugyan azt az alcímet adta, hogy Dilbert útmutatója a munkahelyi boldogsághoz, ám valójában nem a jól ismert képregényfigura a főszereplő itt, ill. ez igazából nem is képregény. Leginkább olyan ez a kiadvány, mintha a különféle üzleti önfejlesztő meg tutitippeket megmondó menedzserkézikönyvek paródiája volna, bár kétségkívül súlyosabb azoknál. És legalább annyira szórakoztató, mint a Dilbert képsorok. Ez is megjelent már az ekulturán, Isten legyen hozzájuk irgalmas.

Tokió Kalen és Kosiken Rémmetró sorozata pedig a végére ért a 3. kötettel, amiről a 2. résszel egyszerre írtam, szintén az ekultra. Ez egy alapvetően elég ötletes, sajátos koncepcióra alapuló horror manga, ami úgy igazán a 2. kötetnél kezdett tetszeni, viszont a végével nem voltam teljesen kibékülve.