nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

szombat, augusztus 01, 2009

Simpson, Dilbert, Rémmetró

Három képregényes cikk, ömlesztve:

A Simpson család képregény sorozat második kötete is megjelent immáron, hogy szomorítsa az anyákat, pukkassza a nyárspolgárokat, és így tovább. Vicces, mókás, ahogy azt már megszokhattuk. Teljes cikk ehunvane az ekulton.

A munka öröme című, keményfedeles kötetnek Scott Adams ugyan azt az alcímet adta, hogy Dilbert útmutatója a munkahelyi boldogsághoz, ám valójában nem a jól ismert képregényfigura a főszereplő itt, ill. ez igazából nem is képregény. Leginkább olyan ez a kiadvány, mintha a különféle üzleti önfejlesztő meg tutitippeket megmondó menedzserkézikönyvek paródiája volna, bár kétségkívül súlyosabb azoknál. És legalább annyira szórakoztató, mint a Dilbert képsorok. Ez is megjelent már az ekulturán, Isten legyen hozzájuk irgalmas.

Tokió Kalen és Kosiken Rémmetró sorozata pedig a végére ért a 3. kötettel, amiről a 2. résszel egyszerre írtam, szintén az ekultra. Ez egy alapvetően elég ötletes, sajátos koncepcióra alapuló horror manga, ami úgy igazán a 2. kötetnél kezdett tetszeni, viszont a végével nem voltam teljesen kibékülve.

Címkék: ,