nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

péntek, május 31, 2013

The Moon and the Nightspirit, Bp. Dürer-kert, 2013. május 16.

Ez a rövid cikk, részint az én hibámból, kimaradt az épp megjelent júniusi Hammerből, úgyhogy itt olvasható.

Ritka alkalom a The Moon and the Nightspiritet koncerten látni, az meg még ritkább, hogy én is ott lehetek. Némileg szürreális élmény ezt a folk- és világzenei elemekből építkező zenét a Dürer kistermében hallgatni, és ahogy elnézem, hol-merre játszottak a világban, hát valóban léptek már fel olyan helyen, ami jobban illik a muzsikájukhoz, de így is remekül működött a dolog. Magától értetődő, hogy koncerten a békéscsabaiak zenéjének pogány, táncra hívó jellege kerül előtérbe (meg nyilván a programot is a tüzesebb dalokból állították össze, okosan), az éteri, elvarázsolt, tündéri meg lemezen erősebb. De ez így volt jó, pláne, hogy a hangzás hagyott némi kívánni valót maga után – nem úgy a hangulat. A közönség csoda lelkes volt, tényleg mintha valami jó kedélyű erdei ünnepen lettünk volna, lelki szemeimmel még az örömtüzeket is tisztán láttam. S hogy tényleg van valami régi világból való, sajátos varázs ebben a csapatban, azt számomra az bizonyítja, hogy Ági, Misi és két szintén ex-Evensong-os társuk látszólag mit sem öregedett, mióta először találkoztam velük, pedig az még a '90-es években volt.
(Az első fellépő a román Negura Bunget dobosának folkos projectje, a Din Brad volt, de nagyon nem jött be ill. át, a Negurára meg nem maradtam, mert vén vagyok én már a hétköznapi koncertekhez, amik ilyen sok késéssel kezdődnek - most épp a magyar határőrök szivatták a román zenekart...)

Címkék: