nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

vasárnap, június 16, 2013

Varró kétszer

Varró Dániel: Nem, nem, hanem

Azt hiszem, eljött az ideje, hogy kijelentsük, Varró Dániel a 21. század Romhányi Józsefe, egy kivételes rímfaragó mester, akit utóbbi könyvei miatt a gyerekek illetve szülők zártak a szívükbe, de azelőtt megmutatta ő, hogy tud felnőtteknek is olyat írni, hogy guruljanak a nevetéstől. Mi több, fordítani is tud olyanokat.
A Nem, nem, hanem a legújabb gyerekverses könyve, vicces találós kérdések vannak benne, már mindkét fiam vágja rájuk a választ. Cikk a könyvről ekulton itt.

Shel Silverstein: Shelby bácsi állatkertje

Ezt meg magyarította Dániel, úgy, hogy varródanis is lett, de közben kiderül az is, hogy Shelby bácsi nagy hatással volt az ő művészetére. Ez amúgy eléggé beteg-ijesztő cucc, első blikkre, de a fergeteges humor oldja mindezt - meg amúgy is biztos vagyok benne, hogy a gyerekek máshogy veszik le az ilyesmit, más nekik a félelmetes, mint nekünk. Cikk a könyvről ekulton emitt.

Címkék: