nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

hétfő, május 14, 2007

Ray Bradbury: Az öröm masinériái

Ray Bradbury nevét hallva a legtöbbeknek persze a Marsbéli krónikák meg a Fahrenheit 451 ugrik be. Ám az Agave Könyvkiadó azt ígéri, ezeket is újrakiadja majd Bradbury-életmű sorozatában. Úgy legyen! Amit Philip K. Dick dolgaival műveltek az eddigiekben, az alapján csakis jóra számítok.

Tehát ennek a sorozatnak a nyitódarabja Az öröm masinériái, benne 21 remekbe szabott novellával, ami eredetileg 1964-ben jelent meg. Jószerével bármelyik másikkal is kezdhették volna, de annyiból mindenképp jó választás volt, hogy szinte nincs benne két szorosabban értelmezve hasonló irányzatba tartozó írás sem. És bár az egyéni ízlés szerint változó lehet, hogy kinek melyik tetszik leginkább, mindegyik darabja mestermű. A teljes cikk pedig imhol, az endless-en.

Címkék: