nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

péntek, október 09, 2009

Spamalot

A Spamalot egy musical, amit a Monty Python csoport híres-nevezetes filmje, a Gyalog Galopp (eredeti bemutató: 1974-ben) alapján írt a társulat egyik tagja, Eric Idle, John Du Prez zeneszerző segítségével. A darab 2005-ös bemutatója óta mind a New York-i Broadway-n, mind a londoni West End-en hatalmas sikerrel futott, ami arra utal, hogy nem csak az angol humor klasszikus alkotásának rajongói, de a musical-eket kedvelő közönség is értékelte. Meg ahogy nézem, a Madách Színházba járók zöme is.
Nekem annyira azért nem jött be, pl. mert a musical-eket alapból nem kedvelem, és ez az előadás elég sokat csonkít az eredeti szellemiségén, mindazonáltal jól szórakoztam, csak épp nem szabad a kettőt összehasonlítani.

Teljes cikk az ekulturán.

Címkék: