nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

csütörtök, november 23, 2006

Koncert / Watch My Dying, Bp. Kultiplex, 2006. november 18.

Watch My Dying / Gaobr - fotó: Kelemen Bea
A Powerground Fesztiválon valójában 6 banda lépett fel, de hogy valahogy bírjuk a másnapi Tool koncertet, csak a Watch My Dying-ra mentünk. Egy keveset láttunk a Cadaveres-ből, és jó is volt, ahogy az Körmitől és csapatától elvárható.

WMD-éknek nem rég jelent meg Fényérzékeny c. második albumuk, annak volt ez a lemezbemutatója. Erről volt az intro is, a hihetetlenül hangulatos, hidegrázós Háttal álmodó, amibe aztán berobbant a nyitónóta, ami valami régebbi volt, hagy ne tudjam, melyik. Az újról mindenesetre ezek biztosan voltak: Elsőbbségi (brutál), Fényérzékeny (kétségkívül ez lesz minden idők legnagyobb WMD slágere, egész addig, amíg egy még ennél is fogósabbat nem írnak), Sztereotip (mondjuk ez is ütött rendesen), Metrikus. Hát, ezt-azt még elviseltem volna, de az egy órába még sok régi slágernek be kellett férnie, és jó is volt az Idomtalan, a Klausztrofónia, a Gyúlékony csíra, meg a többi, de a legjobban a Nicht vor dem Kind zúzott meg a végén (ennyit arról, hogy majd kipihenten megyek Tool-ra).

Watch My Dying / Imi és Satandor - fotó: Kelemen BeaA hangzás eléggé rendben volt, a WMD-tagok meg eleve jó fazonok, és úgy tudnak zúzni, ahogy azt kell. Szóval a látvány is OK náluk, még ha a true metalos idétlenkedésük kissé infantilis is, hehe. Ráadásul Gaobr remek frontember, akinek az átkötő szövegei roppant mulatságosak tudnak lenni. Csak aztán ne csodálkozzon, ha a népek majd Macskám Darlingként fogják emlegetni a zenekarát, hehe.
Fotók: Kelemen Bea (köszi!)

Címkék: