nat b
Név:

Ez amolyan félblog, nem igazi. Inkább csak arra van, hogy feltegyek akármi cikket, legyen Hammer-es, ekulturás, endless-es, vagy bármi egyéb, ami nekem valamiért fontos. És nem csak zenékről meg könyvekről meg filmekről. Hanem pl. helyekről, ahol járok. És biztos lesz itt pár gondolatom is, meg hasonlók.

szombat, december 06, 2008

Hasítás – Magyar rockantológia

„Huszonhat rocknovella”
Kiadó: Magvető
Kiadás éve: 2008
Szerkesztő : Békés Pál; Tóth Krisztina
Oldalszám: 304
Ára: 2690 Ft
Kategória: szépirodalom

Mint egy régi bakelitlemez, úgy néz ki ez a könyv, és már emiatt is különlegességnek számít. Hanem a belseje! Az ám, a sorok a barázdák, 26 szám, nagyon mindenféle.

„A rockzene nemzedékek számára nyújtott és nyújt máig is életre szóló élményt, mert mindenkit szétfeszít belül a rock and roll rugója! Tóth Krisztina és Békés Pál írók felkérték zenerajongó kollégáikat, hogy írjanak novellát valamilyen, a rockkal kapcsolatos személyes élményükről. Az írások témája igen változatos: egy lemez, szám, koncert, együttes, vagy csupán egy emlékezetes pillanat. Az antológiában huszonhat alkotó írása olvasható magyar és külföldi, régi és új, kőkemény és dallamos zenét játszó együttesekről, a Beatlestől a Nirvanáig.”

Ez áll a belső flepnin, és cikkem innentől totálisan szubjektívbe megy át, és az ekulton olvasható.

Címkék: